face O  youtube
19.05.2017.
Poruka Vlade Andučića

Poštovane Siščanke i Siščani,nalazimo se neposredno pred lokalnim izborima i to je prigoda da razmislite kakav Sisak zaista želite.Sisak u kojem će te sa svojom djecom i unucima razgovarati preko...

Dalje...
27.04.2017.
Predstavljanje koalicije “SKupa”
Predstavljanje koalicije “SKupa”

Predstavljanje kandidata za izvršnu vlast i predstavničko tijelo koalicije sisačkog građanskog centra "SKupa" na predstojećim izborima održano je u Hotelu Panonija. Kandidat za gradonačelnika Vlado Andučić je naglasio kako Sisak vidi...

Dalje...
17.03.2017.
Slučaj Ledena dvorana - ušteda 2 ili dodatnih 29 milijuna kuna
Slučaj Ledena dvorana - ušteda 2 ili dodatnih 29 milijuna kuna

 Sisački HNS održao je 16. ožujka 2017. u banket sali Hotela Panonija, 8. Javnu tribinu pod nazivom "Slučaj Ledena dvorana - ušteda 2 ili dodatnih 29 milijuna kuna." "Večeras se nećemo...

Dalje...
19.01.2017.
Intervju Vlade Andučića, nST, 19. siječnja 2016.g.

Slučaj Ledena dvorana - ušteda 2 ili dodatnih 29 milijuna kuna

 Sisački HNS održao je 16. ožujka 2017. u banket sali Hotela Panonija, 8. Javnu tribinu pod nazivom "Slučaj Ledena dvorana - ušteda 2 ili dodatnih 29 milijuna kuna."

"Večeras se nećemo baviti pitanjem treba li nam održavanje i razvoj sportskih objekata u našem gradu. Svi ćemo se složiti da je to nužno prema našim mladim generacijama i rekreativcima u našem gradu. Sisak je sportski grad i nužno je unapređivati standarde u sportskoj infrastrukturi. Ono čime ćemo se večeras baviti je odgovornost prema građanima, standardi u komunikaciji sa javnošću te konačno odgovornost izvršne vlasti a posebice predstavničkog tijela pri donošenju strateških odluka, što je u slučaju izvornog projekta Rekonstrukcije i natkrivanja Rekreacijskog centra Zibel u cijelosti izostalo" naglasio je Vlado Andučić, predsjednik sisačkog HNS-a te kandidat za gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima, prilikom uvoda u temu.

Projekt koji je počeo sa iznosom od 5,0 milijuna kuna, narastao je na 32,0 milijuna kuna, a da o njemu Gradsko vijeće nikada nije raspravljalo kao posebnoj temi, već samo u sklopu zaduživanja, donošenja Proračuna ili Rebalansa istog.
Iako je Državna revizija u svom Izviješću o obavljenoj reviziji za 2015. godinu upozorila na nepravilnosti i inzistirala na stručnoj vrednovanju projekata, ocjeni njihove opravdanosti i učinkovitosti te posebice potrebi izvještavanja Gradskog vijeća o svi promjenama, tijekom 2016. godine nije došlo do promjena osim promjene vrijednosti projekta na više.
Posebna pažnja prilikom prezentacije usmjerena je prema koordinaciji pripreme projektne dokumentacije Projekta rekonstrukcije ŠRC "Zibel". Poslovi koordinacije pripreme projektne dokumentacije projekta, tehničke provjere rješenja statike te koordinacije dinamike radova na dokumentaciji projekta, povjereni su tek osnovanoj firmi Strategija, projektiranje organizacija j.d.o.o. sa jednim zaposlenikom, ujedno i direktorom gospodinom Nedžadom Bakalovićem, poznatom sisačkoj javnosti po činjenici da je imao ured u Gradskoj vijećnici duže od godinu i pol dana, a da nije bio zaposlenik niti zakupac i prostora, koristeći resurse grada kao osoba od povjerenja sisačke gradonačelnice.
Kako je to odrađivao vidjelo se i u rastu predmetne investicije za 6,4 puta u odnosu na početni iznos, a da ne govorimo o poslovnim referencama istog za ovaj posao.

Naglašeni su i problemi iz natječaja za izradu prijedloga idejnog rješenja, odabira treće nagrađenog rada za daljnju razradu te konačno isključivanje autora istog, iz daljnjih aktivnosti, što je ostavilo gorak okus zadiranja u autorsko djelo o čemu se očitovao i koautor istog.
"Provedba posebice ponovljenog Poziva na nadmetanje od 14. listopada 2016. pod tako tajanstvenim okolnostima, da je iz istog bila isključena osoba koji vodi Odsjek koji se bavi javnim nabavom, kao i "progon" iste nakon što je tražila pojašnjenje i razloge za svoje zaobilaženje, samo produbljuju sumnje u cijeli postupak, a činjenica da se na natječaj javio samo jedan ponuditelj, pokazatelj su o kakvom je "javnom natječaju" i transparentnosti postupka riječ." naglasio je Andučič.
Rasprava koja je uslijedila nakon prezentacije, osvijetlila je problematiku od samog početka izgradnje klizališta do danas i pokazala da Sisak ima stručne potencijale koji su ponovo zaobiđeni. Dok to bude tako, i dok predstavničko tijelo neće vršiti svoju funkciju već u svom radu kroz osobu predsjedavajućeg, kontinuirano kršiti svoje osnovne dokumente kao što je poslovnik Gradskog vijeća, do tada će ovakve situacije biti naša stvarnost.
Puna dvorana u kojoj se tražila stolica više, potvrdila je interes sisačke javnosti za otvaranje bitnih tema za naš grad i to u kontinuitetu, sada više od godine dana.

 

 

© Copyright 2012, Sva prava pridržana, HNS