face O  youtube
19.05.2017.
Poruka Vlade Andučića

Poštovane Siščanke i Siščani,nalazimo se neposredno pred lokalnim izborima i to je prigoda da razmislite kakav Sisak zaista želite.Sisak u kojem će te sa svojom djecom i unucima razgovarati preko...

Dalje...
27.04.2017.
Predstavljanje koalicije “SKupa”
Predstavljanje koalicije “SKupa”

Predstavljanje kandidata za izvršnu vlast i predstavničko tijelo koalicije sisačkog građanskog centra "SKupa" na predstojećim izborima održano je u Hotelu Panonija. Kandidat za gradonačelnika Vlado Andučić je naglasio kako Sisak vidi...

Dalje...
17.03.2017.
Slučaj Ledena dvorana - ušteda 2 ili dodatnih 29 milijuna kuna
Slučaj Ledena dvorana - ušteda 2 ili dodatnih 29 milijuna kuna

 Sisački HNS održao je 16. ožujka 2017. u banket sali Hotela Panonija, 8. Javnu tribinu pod nazivom "Slučaj Ledena dvorana - ušteda 2 ili dodatnih 29 milijuna kuna." "Večeras se nećemo...

Dalje...
19.01.2017.
Intervju Vlade Andučića, nST, 19. siječnja 2016.g.

Poruka Vlade Andučića

Poštovane Siščanke i Siščani,
nalazimo se neposredno pred lokalnim izborima i to je prigoda da razmislite kakav Sisak zaista želite.
Sisak u kojem će te sa svojom djecom i unucima razgovarati preko Skypa ili drugog internetskog servisa, u nekoj od europskih zemalja, ili Siskom šetati sa svojom djecom i unucima, a gradom odjekivati dječji smijeh, kreativnost mladih... Sisak ima priliku da postane grad u koji će se useljavati mlade obitelji i činiti ga još ljepšim i boljim mjestom za život. Sve bolja prometna povezanost sa Zagrebom, povoljna cijena zemljišta i nekretnina, privlačna je za mlade obitelji, i treba učiniti sve, da one odaberu Sisak kao mjesto svog trajnog nastanjenja
Uvođenjem cjelodnevnog boravka u sve vrtiće, i osnovne škole, kako bi naši mladi sugrađani u poznatom okruženju, uz igru, zabavu i stjecanje novih znanja u sigurnosti čekati svoje roditelje svakako će doprinijeti ostvarenju ovog cilja.
Upravo o tome odlučujete na ovim izborima, populizam i jeftine fraze, netransparentnost, politička korupcija, kupovina vijećnika, vladavina jedne obitelji, ili stvarne promjene, uključeni građani, poduzetnička i stručna javnost.
O tome odlučujete na ovim lokalnim izborima. Pogledajte dobro kandidate na listama, da li će te dati povjerenje onima koji su čvrsto stajali na programu temeljem kojeg su dobili povjerenje građana, i zato bili spremni i platili visoku cijenu, ili onima koji su bogato honorirani javnim novcem za iznevjerenu volju birača, koji su mijenjali stranke, ili kršili temeljni dokument Gradskog vijeća, njegov Poslovnik. Pozivam vas da svoj glas date za Sisak koji će vama, vašoj djeci i unucima omogućiti ostvarenje grada po njihovoj mjeri, grada u kojem je ugodno i lijepo živjeti.
Koalicija sisačkog građanskog centra SKupa, nudi ostvarenje grada po mjeri svojih građana, grada sa nultom stopom tolerancije političkoj korupciji, grada koji uključuje svoje građane, kao i ukupnu poduzetničku i stručnu javnost. Pozivam tihi, pristojni, građanski Sisak, koji misli da ništa ne može promijeniti, da izađe na izbore i svojim glasom podrži upravo taj put za naš grad.
Ja sam Vlado Andučić, kandidat za gradonačelnika koji će vas i nakon četiri godine moći pogledati u oči

Predstavljanje koalicije “SKupa”

Predstavljanje kandidata za izvršnu vlast i predstavničko tijelo koalicije sisačkog građanskog centra "SKupa" na predstojećim izborima održano je u Hotelu Panonija.

Kandidat za gradonačelnika Vlado Andučić je naglasio kako Sisak vidi kao grad odgovornog poslovanja. "Sisak vidim kao grad transparentnog i odgovornog poslovanja, nulte stope tolerancije političkoj korupciji, grad odgovornog vodstva, uključenih građana, kao i cjelokupne poduzetničke i stručne javnosti."

Skup je pozdravio i član predsjedništva HNS-a i predsjednik Središnje-hrvatskog regionalnog saveza HNS-a, Tomislav Stojak, nakon kojeg su se obratili čelnici koalicijskih stranaka Boris Curić, predsjednik Gradske organizacije HSU-a, Mirjana Karajčić, predsjednica Gradske organizacije DSU-a te Josip Andučić, predsjednik Gradske organizacije Narodne stranke-Reformisti, istaknuvši razloge pristupanja koaliciji i podrške kandidatima.

U nastavku su predstavljeni životopisi kandidatkinja za zamjenice gradonačelnika, Martine Malović Brnić i Adeline Ivković te kandidata za gradonačelnika Vlade Andučića.

Nakon toga Vlado Andučić je prezentirao rezultate u mandatu 2013.-2017. kroz rad u predstavničkom tijelu i izvršnoj vlasti Grada Siska, Kluba vijećnika HNS-a HSU-a u Gradskom vijeću Grada Siska te rezultate managera HNS-a u trgovačkim društvima za koja su preuzeli odgovornost (Gradska tržnica, Auto promet, Vodoopskrba Kupa) kao i pročelnika Upravnog odjela za financije i proračun u Gradskoj upravi, te pojasnio inzistiranje HNS-a i HSU-a tijekom cijelog mandata na transparentnosti i odgovornom poslovanju, nultoj stopi tolerancije političkoj korupciji te viziji Siska kao grada odgovornog vodstva, uključenih građana ali cjelokupne stručne i poduzetničke javnosti.

Andučić je predstavio misiju, viziju i ciljeve te strateške projekte i odrednice koalicije "SKupa" u mandatu 2017.-2021., pri čemu je naglasak stavio na stvaranje preduvjeta za zapošljavanje kroz razvoj obrtništva, malog i srednjeg poduzetništva te komunalno uređenje poslovnih zona.

Od strateških projekata u mandatu koji slijedi posebno je istakao otkup i dovršenje sportske dvorane na obilaznici, nastavak aktivnosti na pripremi izgradnje nove luke Crnac, prvu fazu projekta korištenja jodne vode i razvoja zdravstvenog turizma te zaštitu ruralnog dijela grada od poplava i zaobalnih voda.

Na sinoćnjem skupu predstavljeni su svi kandidati s liste za Gradsko vijeće Grada Siska, koalicije sisačkog građanskog centra "SKupa". Skup je završen prigodnim domjenkom, koji je bio i prigoda za razmjenu mišljenja i definiranja aktivnosti u kampanji u neformalnoj atmosferi.

 

Preneseno s: http://portal53.hr/?p=15391

Slučaj Ledena dvorana - ušteda 2 ili dodatnih 29 milijuna kuna

 Sisački HNS održao je 16. ožujka 2017. u banket sali Hotela Panonija, 8. Javnu tribinu pod nazivom "Slučaj Ledena dvorana - ušteda 2 ili dodatnih 29 milijuna kuna."

"Večeras se nećemo baviti pitanjem treba li nam održavanje i razvoj sportskih objekata u našem gradu. Svi ćemo se složiti da je to nužno prema našim mladim generacijama i rekreativcima u našem gradu. Sisak je sportski grad i nužno je unapređivati standarde u sportskoj infrastrukturi. Ono čime ćemo se večeras baviti je odgovornost prema građanima, standardi u komunikaciji sa javnošću te konačno odgovornost izvršne vlasti a posebice predstavničkog tijela pri donošenju strateških odluka, što je u slučaju izvornog projekta Rekonstrukcije i natkrivanja Rekreacijskog centra Zibel u cijelosti izostalo" naglasio je Vlado Andučić, predsjednik sisačkog HNS-a te kandidat za gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima, prilikom uvoda u temu.

Projekt koji je počeo sa iznosom od 5,0 milijuna kuna, narastao je na 32,0 milijuna kuna, a da o njemu Gradsko vijeće nikada nije raspravljalo kao posebnoj temi, već samo u sklopu zaduživanja, donošenja Proračuna ili Rebalansa istog.
Iako je Državna revizija u svom Izviješću o obavljenoj reviziji za 2015. godinu upozorila na nepravilnosti i inzistirala na stručnoj vrednovanju projekata, ocjeni njihove opravdanosti i učinkovitosti te posebice potrebi izvještavanja Gradskog vijeća o svi promjenama, tijekom 2016. godine nije došlo do promjena osim promjene vrijednosti projekta na više.
Posebna pažnja prilikom prezentacije usmjerena je prema koordinaciji pripreme projektne dokumentacije Projekta rekonstrukcije ŠRC "Zibel". Poslovi koordinacije pripreme projektne dokumentacije projekta, tehničke provjere rješenja statike te koordinacije dinamike radova na dokumentaciji projekta, povjereni su tek osnovanoj firmi Strategija, projektiranje organizacija j.d.o.o. sa jednim zaposlenikom, ujedno i direktorom gospodinom Nedžadom Bakalovićem, poznatom sisačkoj javnosti po činjenici da je imao ured u Gradskoj vijećnici duže od godinu i pol dana, a da nije bio zaposlenik niti zakupac i prostora, koristeći resurse grada kao osoba od povjerenja sisačke gradonačelnice.
Kako je to odrađivao vidjelo se i u rastu predmetne investicije za 6,4 puta u odnosu na početni iznos, a da ne govorimo o poslovnim referencama istog za ovaj posao.

Naglašeni su i problemi iz natječaja za izradu prijedloga idejnog rješenja, odabira treće nagrađenog rada za daljnju razradu te konačno isključivanje autora istog, iz daljnjih aktivnosti, što je ostavilo gorak okus zadiranja u autorsko djelo o čemu se očitovao i koautor istog.
"Provedba posebice ponovljenog Poziva na nadmetanje od 14. listopada 2016. pod tako tajanstvenim okolnostima, da je iz istog bila isključena osoba koji vodi Odsjek koji se bavi javnim nabavom, kao i "progon" iste nakon što je tražila pojašnjenje i razloge za svoje zaobilaženje, samo produbljuju sumnje u cijeli postupak, a činjenica da se na natječaj javio samo jedan ponuditelj, pokazatelj su o kakvom je "javnom natječaju" i transparentnosti postupka riječ." naglasio je Andučič.
Rasprava koja je uslijedila nakon prezentacije, osvijetlila je problematiku od samog početka izgradnje klizališta do danas i pokazala da Sisak ima stručne potencijale koji su ponovo zaobiđeni. Dok to bude tako, i dok predstavničko tijelo neće vršiti svoju funkciju već u svom radu kroz osobu predsjedavajućeg, kontinuirano kršiti svoje osnovne dokumente kao što je poslovnik Gradskog vijeća, do tada će ovakve situacije biti naša stvarnost.
Puna dvorana u kojoj se tražila stolica više, potvrdila je interes sisačke javnosti za otvaranje bitnih tema za naš grad i to u kontinuitetu, sada više od godine dana.

 

 

Predstavljena koalicija „SKupa“

U sisačkom Hotelu Panonija potpisan je koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na predstojeće lokalne izbore između sisačkih Hrvatske narodne stranke, Hrvatske stranke umirovljenika, Narodne stranke Reformisti i Demokratske stranke umirovljenika. Riječ je o koaliciji koja će se građanima na nadolazećim lokalnim izborima predstaviti pod sloganom „SKupa".

„Danas HNS i HSU ojačani sa Narodnom strankom Reformisti te Demokratskom strankom umirovljenika, u mandatu 2017.-2021.godina, nudi vam nastavak dosljedne politike sisačkog građanskog centra koja kroz ovu koaliciju dobiva svoje jasne konture. Ostaje otvoren za sve i nudi Siščankama i Siščanima daljnje snažne iskorake temeljene na znanju, rezultatima, ali i beskompromisnoj borbi protiv populizma, sa jasnim stavom oko nulte stope tolerancije političkoj korupciji koja je uzela maha u našem gradu. Težit ćemo pri tome konsenzusu svih političkih stranaka, ali i ukupne javnosti, uz izraženu spremnost da saslušamo stav građana, kao i interesnih skupina civilnog društva, a u cilju dolaska do najboljeg rješenja", rekao je na početku predsjednik sisačkog HNS-a Vlado Andučić te je potom nabrojao za što će se zalagati u sljedećem mandatu od četiri godine.

„Zalažemo se za transparentan i održiv sustav razvoja koji uključuje građane, poduzetničku i stručnu javnost. Moja kandidatura za gradonačelnika Siska rezultat je kako dosadašnjeg života i profesionalnog rada u našem gradu, 18 godina rada u gospodarstvu, 10 godina rada u bankarstvu, 4 godine u izvršnoj vlasti, ali tako i želje da nakon četvrt stoljeća grad konačno se usmjeri u pravcu razvoja, poštujući pri tome demokratsku proceduru i sve usvojene dokumente", istaknuo je Andučić.

Predsjednik sisačkog HSU-a Boris Curić je kazao kako je suradnja te stranke i HNS-a u posljednje četiri godine i više nego korektna, kao što je izrazio zadovoljstvo što su se ovoj koaliciji pridružile još dvije stranke. „Nakon usklađivanja naših programa za koje smatramo da su od posebnog interesa za građane Siska, usuglasili smo se da ćemo za kandidata za gradonačelnika podržati Vladu Andučića. Očekujemo od građana Siska da će svojim glasom podržati našeg kandidata i našu listu koja će biti predstavljena do kraja ovog mjeseca", rekao je Curić.

Daniel Mioč, tajnik sisačkih Reformista je istaknuo kako su prihvatili ovu koaliciju zbog programa kojeg HNS i HSU nude i koji je sličan njihovom, kao i zbog dosljednosti ove dvije stranke. „Obzirom na stranke u koaliciji, smatramo da je konačno u Sisku dobivena povijesna prilika za stvaranje građanskog političkog centra, da ćemo pružiti novi način promišljanja grada i potreba naših građana, lišen onih lijevih i desnih ideoloških floskula i gledajući u prvom redu na građane i njihove potrebe. I zato smo ovdje, SKupa", rekao je Mioč.

Na samom kraju Mirjana Karajčić, predsjednica sisačkog DSU-a je istaknula kako sve ove stranke iz koalicije imaju isti cilj, a to je dobrobit za Sisak. „Nije dovoljno Sisak kao Sisak voljeti i samo ga uljepšavati, treba ga okrenuti proizvodnji, mi smo u ovoj koaliciji prepoznali ozbiljnost koalicijskih partnera i da su oni na tom putu, oni su naša budućnost. Čvrsto vjerujem da će ono što su zacrtali provesti u djelo. Vrlo su ozbiljni, vrlo su aktivni. Gospodin Andučić mislim da je osoba od povjerenja i koji zaslužuje da danas sutra vodi naš grad", rekla je Karajčić koja je na samom kraju pozvala sve građane da u što većem broju izađu na lokalne izbore koji će biti održani 21.svibnja ove godine.

Prenesno s: http://portal53.hr/?p=14215

Poziv na 8. tribinu

© Copyright 2012, Sva prava pridržana, HNS