face O  youtube
19.05.2017.
Poruka Vlade Andučića

Poštovane Siščanke i Siščani,nalazimo se neposredno pred lokalnim izborima i to je prigoda da razmislite kakav Sisak zaista želite.Sisak u kojem će te sa svojom djecom i unucima razgovarati preko...

Dalje...
27.04.2017.
Predstavljanje koalicije “SKupa”
Predstavljanje koalicije “SKupa”

Predstavljanje kandidata za izvršnu vlast i predstavničko tijelo koalicije sisačkog građanskog centra "SKupa" na predstojećim izborima održano je u Hotelu Panonija. Kandidat za gradonačelnika Vlado Andučić je naglasio kako Sisak vidi...

Dalje...
17.03.2017.
Slučaj Ledena dvorana - ušteda 2 ili dodatnih 29 milijuna kuna
Slučaj Ledena dvorana - ušteda 2 ili dodatnih 29 milijuna kuna

 Sisački HNS održao je 16. ožujka 2017. u banket sali Hotela Panonija, 8. Javnu tribinu pod nazivom "Slučaj Ledena dvorana - ušteda 2 ili dodatnih 29 milijuna kuna." "Večeras se nećemo...

Dalje...
19.01.2017.
Intervju Vlade Andučića, nST, 19. siječnja 2016.g.

Godišnjica osnutka ogranka Caprag

OBILJEŽENA GODINA DANA OD OSNUTKA CAPRAŠKOG OGRANKA

 

HNS-ov Ogranak Caprag održao je u četvrtak, 18. listopada 2012. godine, svečanu godišnju skupštinu – capraški slavljenici obilježili su godinu dana postojanja i djelovanja. Skupština je održana u prostorijama Mjesnog odbora Caprag. Mijo Džafo, predsjednik Ogranka, srdačno je pozdravio sve prisutne članove i goste, nakon čega je slijedio izvještajni dio sjednice. Članovi predsjedništva, potpredsjednik Milorad Marinković i tajnica Zlata Mujkić, napravili su presijek rada Ogranka od osnivanja do danas – bolja kvaliteta života zajednice bio je i ostat će glavni cilj Ogranka.

 

Iako je Ogranak Caprag imao skroman početak, od datuma osnivanja 26. srpnja 2011. godine – broj članova je višestruko povećan. Ono što je pomoglo takvom porastu broja članova svakako je prepoznatljivost Ogranka u okviru Mjesnog odbora Caprag. Ogranak već duže od godinu dana promiče ideju o izgradnji pasarele kao željezničkog prijelaza u Capragu. Naime, mnogi građani ovog dijela grada svakodnevno putuju vlakom na posao, školovanje ili iz drugih razloga a sve to preko nesigurnih prijelaza transportnih teretnih kompozicija vagona s velikim rizikom ugrožavanja zdravlja i života. Po tom pitanju bilo je niz političkih i stranačkih obećanja, od izbora do izbora, u posljednjih desetak godina bez značajnijih rezultata. Konačno možemo reći da je i ovaj cilj pred ostvarenjem budući da je izdgradnja pasarele ušla u planske dokumente HŽ, tako da možemo očekivati skori početak radova. Ukazivali su i na probleme komunalnog održavanja javnih površina ovog dijela grada – čistoću javnih površina, uređenje zelenih površina, vodoopskrbu, odvoz otpada, uređenje i održavanje prometnica (uklanjanje pijeska poslije zimske upotrebe po kolniku, čišćenje otvora za slivne vode).

 

Željezarci su u posljednjih godinu dana priredili različite akcije – od obilježavanja Dana žena do biciklijade na Dan planete Zemlje. Kao primjer dobre koalicijske suradnje treba istaknuti dolazak Nikoline Pintar, čelnice ogranka Caprag i  županijskog Foruma žena SDP-a, na svečanu godišnju skupštinu Ogranka Caprag.

 

Osim proširenja predsjedništva Ogranka dvjema članicama, usvojen je i Poslovnik o radu Ogranka. Na kraju se raspravljalo o radu Ogranka od osnivanja do danas, s osvrtom na zadatke koji slijede i smjernice za bolji rad. Predsjednik HNS-ove Podružnice Sisak Vlado Andučić ovom je prigodom uputio poziv svim članovima Ogranka na Izvještajno-tematsku skupštinu Podružnice Sisak, koja će se održati 25. listopada 2012. godine.

 

 

 

HNS Ogranak Sisak-Caprag

 altSisak 27. srpnja 2011. - SISAČKI NARODNJACI OSNOVALI OGRANAK U CAPRAGU

 
U sklopu aktivnosti na unapređenju rada stranke, kao i organizaciji rada na principu gradskih četvrti, u zgradi političkih stranaka u Sisku održana je 27.07.2011. godine osnivačka Skupština ogranka Sisak-Caprag. Skupštinu  je sazvao  predsjednik Podružnice HNS Sisak, a radu su uz narodnjake sa područja Capraga nazočili i članovi Predsjedništva Podružnice Sisak. 
U ugodnoj narodnjačkoj atmosferi za predsjednika ogranka izabran je gospodin Mijo Džafo, a za potpredsjednika gospodin Milorad Marinković. Za tajnicu ogranka izabrana je gospođa Zlata Mujkić. 
Po izboru predsjednik ogranka gospodin Mijo Džafo uz zahvalu na izboru, obratio se nazočnima sa prijedlogom programskih zadataka ogranka Sisak Caprag koji je izazvao otvorenu i kreativnu raspravu te uvjerio sve nazočne da ovim činom narodnjaci Siska dobivaju na kvaliteti rada u tom dijelu našeg grada. Dogovorene su  i konkretne akcije kao i tematsko predsjedništvo podružnice sa novim rukovodstvom ogranka, na temu unapređenja rada i kadrovskog jačanja ogranka.

© Copyright 2012, Sva prava pridržana, HNS